2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

Elsüllyedt egy orosz halászhajó az Ohotszki-tengeren

Elsüllyedt egy orosz hűtő- és halfeldolgozó halászhajó az Ohotszki-tengeren csütörtökre virradóra, a katasztrófában 54-en életüket vesztették, a legénység 15 tagját még keresik. A “Dalnyij Vosztok” nevű hajón 132-en tartózkodtak, 78 orosz és 54 külföldi, köztük ukrán, litván, mianmari és vanuatui állampolgárok. A halászhajó Magadántól mintegy 250 kilométerre délre szenvedett hajótörést, 63 embert sikerült kimenteni – tájékoztatott a Roszmorrecsflot orosz tengeri és folyami hajózási társaság mentőközpontja.

A túlélők közül egy embernek nagyon súlyos az állapota, de a többiek teste is erősen lehűlt a nulla fok körüli vízben, mire kimentették őket. A jeges vízben mindössze 15-20 percig biztosítja a túlélést a halászok védőöltözete – mondták el az Interfax orosz hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek minisztériumának regionális igazgatóságán.

A RIA Novosztyi hírügynökség értesülése szerint az 5700 tonna vízkiszorítású, 104 méter hosszú és 16 méter széles hajó nem adott le vészjelzést. Feltételezések szerint a katasztrófát egy, az Ohotszki-tengerre jéghegyről leszakadt darabbal való ütközés is okozhatta, de a szakemberek azt sem zárják ki, hogy erős szél vagy túlterhelés miatt süllyedt el az orosz hűtő- és halfeldolgozó halászhajó. A

RIA Novosztyi tudomása szerint az egyik altiszt a megmenekülését követően azt mondta, hogy egy 100 tonnás merítőhálót húztak ki, amikor a baleset történt. Ez arra utal, hogy a hajó személyzete megsérthette a biztonsági előírásokat.

Az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) szóvivője közölte, hogy amint lehetséges, megkezdik a túlélők kihallgatását. A hajó dokumentációját már vizsgálják. A tulajdonos, a Magellan nevű cég képviselője szerint a hajó jó műszaki állapotban volt a baleset előtt.

A katasztrófa körzetébe, a Csendes-óceán nyugati részén elterülő Ohotszki-tengerre 26 különböző típusú hajó érkezett, hogy segédkezzen a mentésben és a legénység eltűnt tagjainak felkutatásában. 1400 ember vesz részt a mentésben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó