2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Elon Musk: Ukrajnának nincs esélye a győzelemre

Hiábavaló az ukránok a veszteségekkel járó ukrán offenzíva, mivel Oroszország a túlerő miatt úgyis megnyeri a háborút – írta Elon Musk amerikai milliárdos a Twitteren.

“Bármelyik fél is lendül támadásba az erősen megerősített állások ellen, sokkal több katonát fog veszíteni. Ráadásul Oroszország körülbelül négyszeres túlerőben van Ukrajnában, így a háborút a kimerülés útján fogja megnyerni” – véli.

Ha az ukrán offenzíva a jelentős veszteségek miatt kudarcba fullad, az orosz hadsereg akár sokkal több területet is elfoglalhat – tette hozzá Musk.

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása június 4-én kezdődött, de – mint Szergej Sojgu védelmi miniszter kijelentette – az ellenség egy hónap alatt egyetlen irányban sem érte el céljait. Ugyanakkor az ukrán vezetés a Nyugat nyomására a veszteségekre való tekintet nélkül követeli az offenzíva folytatását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó