2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Egyiptom benyújtotta csatlakozási kérelmét a BRICS-csoporthoz

Georgij Borisenko, Oroszország kairói nagykövete megerősítette, hogy Egyiptom kérvényezte a csatlakozását a BRICS-csoporthoz – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

“Egyiptom azért kérte felvételét a BRICS-csoportba, mert a BRICS egyik törekvése jelenleg az, hogy a kereskedelmet maximálisan alternatív valutákra terelje át, legyen szó nemzeti valutákról vagy valamilyen közös valuta létrehozásáról. Egyiptom nagyon érdekelt ebben” – mondta a diplomata a hírügynökségnek adott interjúban.

Elmondása szerint Egyiptom általánosságban nagy érdeklődést mutat a kereskedelem és más típusú gazdasági együttműködések fejlesztésére Oroszországgal.

“Most folyik a kölcsönös elszámolás új mechanizmusainak kiépítése ezekben a kereskedelmi műveletekben” – tette hozzá a nagykövet.

A BRICS-országok külügyminisztereinek találkozóját június 2-án tartották Fokvárosban. A találkozón a globális dél 12 olyan országának külügyminiszterei vettek részt, amelyek kifejezték csatlakozási szándékukat a csoporthoz. Ezek Argentína, Banglades, Kuba, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Egyiptom, Gabon, Indonézia, Irán, a Comore-szigeteki Unió, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Venezuela.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó