2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Egy ukrán Sz-200-as módosított rakéta roncsai csapódtak egy orosz város központjába

Az ukrán csapatok egy Sz-200-as komplexum csapásmérő változattá átalakított rakétáját lőtték ki Taganrog felé – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az orosz légvédelmi eszközök észlelték az ukrán rakétát és a levegőben elfogták” – hangsúlyozta a minisztérium.

Pontosították, hogy az ukrán rakéta roncsai a város területére hullottak. A védelmi minisztérium terrortámadásnak nevezte a történteket.

Korábban a mai napon Vaszilij Golubev, a Rosztovi terület kormányzója közölte, hogy a Taganrogban lévő “Csehov-kert” kávézó közelében feltehetően rakéta csapódott. Később pontosította, hogy az epicentrum a művészeti múzeum területére került. A régió vezetője szerint a robbanásban senki sem halt meg, autók és egy lakóház megrongálódott, a szomszédos épületek ablakai is betörtek. A helyszínen hatvan mentő dolgozik.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a támadásban 14 ember sérült meg, közülük heten kórházba kerültek.

Később a kormányzó közölte, hogy a légvédelmi eszközök lelőttek egy másik rakétát az azovi térségben. Elmondása szerint a következmények pontosítása folyamatban van.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó