2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Egy Tu-144-es utasszállító díszíti Moszkva legújabb metróállomását (képek, videók)

Moszkvai tisztviselők új metróállomást nyitottak a főváros délkeleti részén, amelynek elegáns, modern dizájnja Oroszország repülőgép-építésben az évtizedek során elért eredményei előtt tiszteleg.

Szerdán, a moszkvai metró – amely sokoldalú, vibráló és grandiózus építészeti stílusairól ismert, a szovjet korszak szocialista realizmusától az art deco stílusig – bővítésének új szakasza részeként Szergej Szobjanyin polgármester két új állomást nyitott meg: Pihtino és Vnukovo Repülőtér.

A Pihtino állomás elegáns kialakítása az orosz repülés gazdag történelmét emeli ki, és több híres pilótáról elnevezett utca közelében található. Az állomás egyik falát repülőgépek díszítik, időrendi sorrendben az 1925-ben szűzrepülést teljesítő Tupoljev ANT-3-as kétfedelű repülőgéptől a Tupoljev Tu-160-as szuperszonikus stratégiai bombázóig.

Az általános témához illeszkedve a mennyezetet LED-világítású, turbina alakú hengerek díszítik, a mozgólépcső fölött pedig a szovjet korszak Tu-144-es utasszállító repülőgépének modellje lóg. A padló ezüstszürke és fekete gránitból készült. Az állomás többi része alumíniumból készült, amely a repülőgépgyártásban széles körben használt anyag.

A szomszédos Vnukovo Repülőtér állomás, amely az azonos nevű repülőtérrel egybeépült, a repülés témáját idézi, de nagyobb hangsúlyt fektet a polgári repülőgépgyártásra. A falakat orosz repülőgéptervezők portréi díszítik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó