2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Egy orosz cég pénzjutalmat ajánlott a nyugati tankot megsemmisítő orosz katonáknak

A Foresz, egy orosz vegyipari gyártó vállalat, amely fejpénzt ajánlott fel az orosz katonáknak az M1 Abrams és Leopard 2 harckocsik megsemmisítéséért Ukrajnában. A hír azután érkezett, hogy Washington és Berlin a múlt héten jóváhagyta a Kijevnek történő szállításokat.

“Azok az orosz katonák, akik megsemmisítenek vagy elfognak egy német Leopard 2 harckocsit vagy egy amerikai Abrams harckocsit, pénzjutalomban részesülnek” – áll a cég honlapján pénteken közzétett közleményben.

“A Foresz 5 millió rubelt [több mint 25 millió forintot] fizet az első trófeáért. A kifizetés minden következőért … 500 000 rubel [2.5 millió forint] lesz”.

A cég hozzátette, hogy ha Ukrajna valaha is F-15-ös és F-16-os vadászgépeket szerez be, a Foresz 15 millió rubeles (75 millió forint) díjat oszt ki az első lelőtt gépért.

A nyugati harckocsik Kijevnek történő átadásáról szóló döntés azt mutatja, hogy a NATO nem csak védelmi fegyvereket szállít Ukrajnának, ami rávilágít a hadseregünk konszolidálásának és támogatásának szükségességére. Ezt már az [orosz] különleges katonai művelet első napjai óta tesszük, és továbbra is támogatni fogjuk katonáinkat.

A 2000-ben alapított Foresz a honlapja szerint proppantot gyárt és értékesít, egy szemcsés anyagot, amelyet az olaj- és gázipari vállalatok használnak. A vállalat irodája az oroszországi Jekatyerinburgban található.

Vasárnap Iván Ohlobisztyin orosz színész, hasonló fejpénzt hirdetett blogján. “A nagyvállalkozók egyes tagjai felhatalmaztak arra, hogy tájékoztassam önöket, hogy 10 millió rubel (több mint 50 millió forint) jutalmat tűznek ki minden megsemmisített Abramsért” – írta.

Berlin a múlt héten közölte, hogy 14 darab Leopard 2-t szállít Kijevnek, és zöld utat adott más európai országoknak a német gyártmányú harckocsik szállítására. Olaf Scholz kancellár azt mondta, hogy Németország és partnerei összesen 112 harckocsit szeretnének szállítani.

Eközben az Egyesült Államok által ígért 31 Abrams harckocsit előbb össze kell szerelni. A Politico a múlt héten arról számolt be, hogy “hónapokig, de akár évekig is eltarthat”, mire a harctérre gurulnak.

Oroszország fenntartja, hogy a külföldi fegyverek eszkalációhoz vezetnének, de nem változtatnák meg a konfliktus kimenetelét. A Kreml szerint az Ukrajnában lévő nyugati tankokat legitim célpontokként fogják kezelni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó