2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Egy nyugat-oroszországi katonai légi támaszpontot támadtak drónnal az ukránok

Egy nyugat-oroszországi katonai légi támaszpontot robbanóanyaggal felszerelt drón támadott meg szombaton – jelentette az orosz védelmi minisztérium. Katonai tisztviselők hozzátették, hogy bár a támadást sikerült meghiúsítani, egy repülőgép megsérült a lezuhanó alkatrészektől.

A minisztérium közleményében részletezte, hogy a támadásra moszkvai idő szerint délelőtt 10 óra körül került sor. A közlemény szerint a Novgorodi területen elkövetett terrortámadás mögött a kijevi rezsim állt.

Az UAV-t a repülőtér személyzete észlelte, és kézifegyveres tűzzel megsemmisítette – derült ki a minisztérium közleményéből.

“A terrortámadás következtében tűz ütött ki a repülőtéren, amelyet a tűzoltóegységek gyorsan eloltottak” – áll a közleményben.

Bár az incidensnek nem voltak áldozatai, egy repülőgép megrongálódott.

Az elmúlt hónapokban számos dróntámadást kíséreltek meg orosz területen, még Moszkva felett is lőttek le drónokat. Az orosz hatóságok Kijevet vádolják a támadásokkal kapcsolatban. Az ukrán vezetés, bár nem vállalta a felelősséget, utalt arra, hogy valóban ő áll a támadások mögött.

Májusban az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azt állította, hogy meghiúsított egy dróntámadást egy katonai repülőtér ellen a közép-oroszországi Ivanovo város közelében.

Tavaly decemberben több UAV vette célba a Gyagilevói és Engelsz katonai repülőtereket, amelyek 500 km-re, illetve 700 km-re vannak az ukrán határtól.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó