2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Egy euróért adta el a Heineken a 300 millió eurót érő oroszországi üzletágát, benne 7 sörgyárat

A Heineken sörgyártó konszern eladta oroszországi üzletágának száz százalékát az orosz Arneszt cégcsoportnak, amely egy nagy kozmetikai, háztartási cikkeket és csomagolóanyagokat gyártó vállalat – jelentette be a holland cég sajtószolgálata.

“A Heineken oroszországi üzletágának vételára egy euró a részvények száz százalékáért. Az összes fennmaradó eszköz, köztük hét oroszországi sörgyár, az új tulajdonosokhoz kerül” – jegyezték meg.

Visszavásárlási jog nincs. A Heineken 300 millió euróra becsülte az eladásból származó veszteséget.

Az “Arneszt” azt is vállalta, hogy visszafizeti az orosz üzletág belső adósságát a csoport anyavállalata felé mintegy százmillió euró értékben. Emellett az új tulajdonos ígéretet tett arra, hogy a következő három évben 1800 alkalmazottnak biztosít munkahelyet.

Az Amstel márka hat hónapon belül megszűnik, és más nemzetközi márkákat nem engedélyeznek Oroszországban, kivéve néhány regionális külföldi márka három évre szóló engedélyét – áll a közleményben. A holland cégnek ehhez semmi köze nem lesz.

Az augusztus eleji adatok szerint a szövetségi költségvetésnek a barátságtalan országok cégei által az oroszországi vállalkozások eladásáról szóló üzletekből származó bevételei 54, 27 milliárd rubelt tettek ki.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó