2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Egy brit lap törölte az orosz nagykövettel készült interjút

Andrej Kelin, Oroszország brit nagykövete azzal vádolta a The Times-t, hogy “beadta a derekát” a külső erőknek, miután az eltávolította a diplomatával készült interjút a honlapjáról. Kelin figyelmeztetett, hogy a lépés nem sok jót ígér az újság olvasói számára.

A szóban forgó cikk múlt vasárnap jelent meg, de csütörtöktől már nem volt elérhető a The Times honlapján. Ehelyett az olvasók azt az értesítést kapják, hogy a cikket “eltávolították”. Egy online szolgáltatás, amely a népszerű internetes linkek tartalmát rögzíti, kedd reggelre datálja a cikk legutóbbi pillanatfelvételét.

Az orosz nagykövetség csütörtökön közleményt adott ki, amelyben elítéli az interjú eltávolítását. Az üzenet, amelyet a Times főszerkesztőjének, Tony Gallaghernek címeztek, “mélyen leleplezőnek” minősítette a döntést, és azt közölte, hogy a lap azt követően hozta meg a lépést, hogy “a befolyásos helyi oroszellenes társaság tűz alá vette”.

“Az önök újságja sajnálatos módon engedett a külső nyomásnak, vagy nagy valószínűséggel a hatóságok utasításainak” – érvelt Kelin.

Aligha a bátor, független szerkesztőségi politika védjegye. És rossz hír az olvasóinak, akiket megfosztottak az álláspontok kiegyensúlyozott meghallgatásától, és következésképpen attól a lehetőségtől, hogy saját ítéletet alkossanak az ukrajnai válságról.

A The Times eredeti cikke “Oroszország kész a tűzszünetre, de nem a vereségre, mondja a brit nagykövet” címmel ismertette Moszkva álláspontját az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban, valamint a béketárgyalások lehetőségét.

A nagykövet kitért az ukrán belpolitikai kérdésekre, például a rossz gazdasági helyzetre és a Volodimir Zelenszkij elnök által az ukrán ortodox egyházzal szemben alkalmazott agresszív fellépésre. Az interjún szó esett Oroszország és Kína kapcsolatáról is.

Az orosz nagykövetség közzétette a cikk egy példányát teljes terjedelmében, tiltakozásul a brit lap eltávolítása ellen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó