2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Dróntámadás érte Moszkva ikonikus üzleti központját a Moszkva City-t

Ukrán drónok támadták Moszkva Cityt (Moszkva Sziti), az orosz főváros ikonikus pénzügyi és üzleti negyedét, ahol Európa néhány legmagasabb felhőkarcolója található – közölte Szergej Szobjanyin polgármester vasárnap kora hajnalban.

“A [Moszkva] City két irodatornyának homlokzatai kisebb károkat szenvedtek. Nincsenek áldozatok vagy sérültek” – írta Szobjanyin rövid bejegyzésben Telegram-csatornáján.

Az orosz védelmi minisztérium később közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy összesen három drón vett részt a támadásban. A Védelmi Minisztérium szerint az egyik a levegőben megsemmisült Moszkva külterületén, míg a másik kettőt a légvédelem hatástalanította, letértek az útvonalukról és “egy nem lakóépület-komplexum területére zuhantak Moszkva városában”.

A TASZSZ hírügynökség idézte a mentőszolgálatot, amely szerint “robbanás történt” az 50 emeletes épület ötödik és hatodik emelete között az “IQ negyed” komplexumban, amely összességében három magasházból áll. A helyi média arról számolt be, hogy a lakók hangos robbanást hallottak. Az IQ negyedben hét minisztérium és kormányzati ügynökség, köztük a kereskedelmi, gazdasági és távközlési minisztérium irodái találhatók.

Egy második “robbanás” az OKO II épületnél történt, amely irodákat és üzleteket tartalmaz – közölték a tisztviselők. A szolgálatok a hírügynökségnek elmondták, hogy az első és a negyedik emelet között ablakok törtek be. Azt is elmondták, hogy egy biztonsági őr megsérült.

A sérült épületeket kiürítették – közölték a tisztviselők.

A Telegramra feltöltött, nem ellenőrzött videó állítólag a támadás pillanatát mutatja.

A Moszkvától délnyugatra fekvő Vnukovo repülőtérre induló és onnan induló összes járatot rövid időre felfüggesztették. Moszkva két másik repülőtere – Domogyedovó és Szeremetyjevó – a megszokott rendben folytatta működését.

A hivatalosan Moszkvai Nemzetközi Üzleti Központnak nevezett kerület felhőkarcolókból áll, amelyekben csúcskategóriás lakások és irodahelyiségek egyaránt találhatók. Ezek között van a Föderáció torony és az OKO komplexum, amelyek Európa második, illetve harmadik legmagasabb épületét foglalják magukban.

Ukrajna az elmúlt hetekben fokozta az orosz főváros elleni dróntámadásokat. Az ország védelmi minisztériuma szerint az UAV-kat megsemmisítették vagy működésképtelenné tették, eltérítették a pályájuktól. Oroszország az ilyen támadásokat terrorcselekménynek tekinti.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó