2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Dróntámadás ért egy lőszerraktárt a Krímben

A krími Krasznogvárdajszkij körzetben dróntámadás miatt robbantás történt egy lőszerraktárnál – közölte Szergej Akszjonov, a régió vezetője Telegram-csatornáján.

“Az előzetes adatok szerint nincsenek áldozatok” – jelentette.

Akszjonov hozzátette, hogy a vészhelyzet helyszínétől öt kilométeres körzetben élőket ideiglenes szálláshelyekre evakuálják.

Biztonsági okokból a krími vasútvonalon is felfüggesztették a forgalmat.

A krími vezető szerint a régió hatóságai arra számítanak, hogy a vészhelyzet következményeit rövid időn belül felszámolják.

“Minden operatív információt közzéteszünk a Krími Köztársaság Közlekedési Minisztériumának honlapján és más hivatalos forrásokban” – tette hozzá.

Akszjonov ma közölte, hogy az ukrán erők UAV-k alkalmazásával támadási kísérletet hajtott végre a Krasznogvardejszkij körzet infrastrukturális létesítményei ellen. Az összes érintett szolgálat és a rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai a helyszínen dolgoznak az esetleges következmények kiküszöbölésén.

A Krímet rendszeresen érik dróntámadások. Csütörtök délután a légvédelem lelőtt egy drónt a félsziget központi részén.

Előző este egy ukrán UAV csapást mért a Krím északnyugati részén fekvő Razdolnoje falura. A támadásban meghalt egy tizenéves lány.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó