2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Dróntámadás ért egy jelenleg használaton kívüli orosz repülőteret

Dróntámadás ért egy repülőteret Kurszki területen – közölte Roman Sztarovojt kormányzó a Telegram-csatornáján.

“Egy olajtartály kigyulladt a kurszki repülőtér közelében egy dróntámadás következtében. Nem voltak áldozatok. A tüzet megfékezték. Minden különleges szolgálat dolgozik a helyszínen” – írta.

A kurszki repülőtér február 24. óta nem fogad és nem indít polgári repülőgépeket, ott, valamint tíz másik dél- és közép-oroszországi repülőtéren is korlátozott repülési rend van érvényben.

Egy nappal korábban az ukrán erők repülőtereket próbáltak megtámadni Szaratov és Rjazán térségében. A védelmi minisztérium szerint szovjet gyártmányú drónokat használtak, de az orosz légvédelem lelőtte az alacsonyan repülő drónokat. A támadásban a műszaki személyzet három katonája meghalt, négy másik pedig megsebesült. Két repülőgép burkolata kisebb sérüléseket szenvedett.

A hadsereg hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim ezzel a támadással az orosz nagy hatótávolságú légierő harci munkáját próbálta megzavarni. Ez azonban nem akadályozta meg az orosz hadsereget abban, hogy nagyszabású csapást mérjen az ukrán katonai parancsnoki rendszerre és a kapcsolódó védelmi létesítményekre. Mind a 17 kijelölt létesítményt találat érte, és a csapás megzavarta a csapatok és a külföldi fegyverek vasúti szállítását a harcoló területekre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...