2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Donyecket lőtték NATO fegyverekkel az ukránok, legalább négy civil meghalt

Az ukrán fegyveres erők egy parkolót lőttek Donyeck Kalinyinszkij kerületében, legalább négy ember meghalt – jelentette a RIA Novosztyi helyszíni tudósítója.

A halottak mindannyian civilek voltak. Az ukrán hadsereg rakéta-sorozatvetőkből lőtt.

Vlagyimir Putyin ma a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetőjével, Gyenyisz Pusilinnal folytatott megbeszélésen utasította, hogy az ukrán fegyveres erőket vissza kell tolni olyan távolságba, ahonnan nem tudnak kárt okozni orosz állampolgároknak.

Az ukrán hadsereg rendszeresen lövi az új orosz régiókat, köztük a DNR fővárosát. Március végén egy újabb támadás után két ember holttestét találták meg egy ház romjai alatt.

A köztársaság területén összesen 684 civilt, köztük 28 gyermeket öltek meg a különleges hadművelet megkezdése előtti határokon belül. A felszabadított területeken 3787 embert öltek meg, köztük 106 gyermeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó