2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Csökkent az Oroszországból származó német import, de többet fizetnek érte

Az Oroszországból származó német import júliusban drámai, 45,8 százalékos visszaesést mutatott az előző év azonos időszakához képest – derült ki a német szövetségi statisztikai hivatal hétfőn közzétett adataiból.

Pénzben kifejezve azonban az orosz termékek német vásárlása 10,2%-kal 2,9 milliárd euróra (2,94 milliárd dollár) emelkedett – derül ki az adatokból.

Az egyensúlyhiány a kőolaj és a földgáz árának szárnyalása miatt alakult ki. Az Oroszországból származó energiaimport értéke az adatok szerint 1,6%-kal 1,4 milliárd euróra nőtt, annak ellenére, hogy a vásárlások volumene jóval alacsonyabb volt az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest.

Ugyanakkor Németország Oroszországba irányuló exportja jelentősen, 56,8%-kal csökkent az előző évhez képest.

Németország más uniós országokkal együtt igyekszik csökkenteni az orosz fosszilis tüzelőanyagok behozatalától való függőségét, és február vége óta, amikor Moszkva megkezdte ukrajnai katonai műveletét, fokozta az erre irányuló erőfeszítéseket.

E hónap elején a finn Center for Research on Energy and Clean Air (CREA) arról számolt be, hogy annak a 158 milliárd eurónak több mint a felét, amelyet Oroszország az elmúlt hat hónapban olaj- és gázexportból szerzett, az uniós országok fizették ki. A jelentések szerint a blokk február vége óta az összes orosz energiaexport 54%-át importálta, mintegy 85 milliárd euró értékben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...