2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Cseh elnök: ha sikertelen az ukrán ellentámadás, akkor idén már nem lesz második esély

Ukrajnának nem szabad elsietnie az ellentámadást, mert idén nem lesz második esélye – mondta Petr Pavel cseh elnök a Guardian című napilapnak.

“Úgy tűnik, még mindig úgy érzik (az ukránok), hogy nincs meg mindenük a sikeres hadművelethez… Ukrajna számára rendkívül hátrányos lenne, ha ez az ellentámadás kudarcot vallana, mert nem lesz még egy esélyük, legalábbis idén” – magyarázta.

A politikus elmondása szerint Denisz Smihál ukrán miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén arra kérte őt, hogy ne siessen addig, amíg az ukrán fegyveres erők nem állnak teljesen készen.

“Mert ez kísértés lehet egyesek számára, hogy nyomást gyakoroljanak rájuk, hogy eredményeket mutassanak fel” – mondta Pavel.

Úgy véli továbbá, hogy a kijevi rezsimnek szörnyű veszteségekkel kell szembenéznie, függetlenül a csapatok létszámától.

“Mert rendkívül nehéz a személyi állomány, a lőszer logisztikája, az üzemanyag ellátása. Idén csak egy esély van, tehát sikeresnek kell lennie” – zárta a cseh elnök.

Az ukrán hadsereg közelgő ellentámadását többször is bejelentették Kijevben és Nyugaton egyaránt. Állítólag Zaporozsjei terület az egyik célpontja a csapásnak, hogy elérjék az Azovi-tenger partvidékét, hogy elvágják a szárazföldi folyosót a Krím felé.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár hangsúlyozta, hogy Moszkva gondosan figyelemmel kíséri a közelgő ellentámadásról szóló nyilatkozatokat, és azokat figyelembe veszi a különleges művelet tervezésekor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó