2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú rakéta-sorozatvető rendszereket. Továbbá jelentették, hogy több tucat zsoldost is likvidáltak.

Csütörtökön a minisztérium Telegram-csatornáján közzétették a legutóbbi sikerek összesítését. A bejegyzés szerint “az orosz légierő nagy pontosságú csapásainak eredményeként” Zaporozsjei területen “öt amerikai gyártmányú rakéta-sorozatvető és német gyártmányú MARS-II többszörös indítású rakétarendszert” semmisítettek meg.

Ezen felül a Donyecki Népköztársaságban “két amerikai gyártmányú HIMARS egységet semmisítettek meg”, míg a Harkovi területen “több mint 90 lengyel zsoldost” is megöltek – jelentette a minisztérium.

Máshol a frontvonal mentén az ukrán hadsereg állítólag több mint 200 főt, valamint egy helikoptert és több járművet veszített.

Az Egyesült Államok júniusban szállította az első HIMARS M142-es egységeket Ukrajnának, majd a következő hónapokban még többet. Számos MLRS M270 rendszert, amely a HIMARS lánctalpas változata, szintén szállítottak Kijevnek. Németország MARS-II rendszereket szállított, amely szintén az MLRS klónja.

Ukrán tisztviselők szerint a fegyverek, amelyek nagyobb hatótávolsággal és nagyobb pontossággal rendelkeznek, mint a hasonló szovjet gyártmányú rendszerek, lehetővé tették az ország hadseregének, hogy mélyen a frontvonal mögött lévő orosz célpontokat, köztük lőszer- és üzemanyagraktárakat, valamint hidakat találjon el.

Augusztus végén az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy több mint 20 darab HIMARS, MLRS és MARS egységgel rendelkezik. Októberben további négy HIMARS-egység érkezett az országba, árulták el kijevi tisztviselők.

Eközben az orosz hadsereg többször is azt állította, hogy erői számos ilyen nyugati fegyverrendszert kiiktattak Ukrajnában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...