2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Medvegyev: vissza lehet állítani a halálbüntetést alkotmánymódosítás nélkül is

Lehetséges a halálbüntetés visszaállítása Oroszországban az alkotmány módosítása nélkül, de csak szélsőséges körülmények között – mondta Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a RIA Novosztyinak.

Így kommentálta azt a nézetet, hogy ezt a büntetési formát csak az alaptörvény módosításával lehet visszahozni. Medvegyev azonban hangsúlyozta, hogy soha nem mondta azt, hogy a halálbüntetést azonnal vissza kellene állítani.

“Ez csak akkor lehetséges, ha a legnyomósabb okok szólnak mellette. Például, ha az országban a legsúlyosabb bűncselekmények – mindenekelőtt a gyilkosságok – vagy háborús időkben a közveszélyesség túllépi a határt, ahogyan ez már korábban is történt” – mondta.

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese megjegyezte, hogy ehhez nem szükséges az alaptörvény módosítása. Szerinte elég, ha megváltoztatja az Alkotmánybíróság jogi álláspontját ebben a kérdésben.

“Ilyen körülmények között nem tudnak mást tenni, mint változni. Ezt minden értelmes ember megérti, beleértve azokat is, akiket kifejezetten az emberi jogok és szabadságjogok védelmére neveztek ki” – mondta Medvegyev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...