2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Credit Suisse: néhány svájci vállalat már közölte, hogy visszatérne Oroszországba

Az ukrajnai fejlemények miatt Oroszországban tevékenységüket felfüggesztő vagy onnan távozó svájci nagyvállalatok mintegy 6 százaléka szándékozik visszatérni az orosz piacra a következő három évben – áll a Credit Suisse kutatóközpontjának jelentésében, amely 650 vállalat, köztük ötven nagyvállalat megkérdezésén alapul.

“A megkérdezett nagyvállalatok hat százaléka tervezi, hogy a következő három évben megkezdi vagy újraindítja tevékenységét Oroszországban” – olvasható a jelentésben. E projektek megvalósítása az ukrajnai helyzettől függ majd – jegyezték meg a szakértők.

A kutatás szerint a megkérdezett vállalatok hat százaléka szüneteltette üzleti kapcsolatait Oroszországgal az elmúlt három évben. Közülük a mikrovállalkozások 4 százaléka, a kisvállalkozások 3 százaléka, a középvállalkozások 8 százaléka, a nagyvállalatok mintegy negyede.

A szankciók “nagymértékben korlátozzák a svájci cégek üzleti tevékenységét” – mondták a szakértők. “Annak ellenére, hogy nincs teljes embargó, gondosan mérlegelniük kell, hogy van-e értelme ilyen kihívást jelentő körülmények között fenntartani az üzleti kapcsolatokat” – olvasható a kutatásban.

A megkérdezett svájci vállalatok mintegy 40 százaléka számolt be arról, hogy üzleti partnerei negatívan reagáltak Svájc azon döntésére, hogy részt vesz az oroszellenes szankciókban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó