2023, március 22.
7.8 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

Conte olaszországi látogatásra hívta meg Putyint

Olaszországi látogatásra hívta meg Vlagyimir Putyint Giuseppe Conte olasz kormányfő, amikor az orosz elnök szerdán fogadta őt a Kremlben.

“Ön túlságosan régen nem járt nálunk. Nagyon szeretném, ha az olasz népben nem alakulna ki az a benyomás, hogy ön nem fordít rá kellő figyelmet” – fogalmazott az olasz miniszterelnök.

Conte méltatta, hogy Moszkva és Róma megőrizte kapcsolatainak minőségét és volumenét, ami szerinte a kétoldalú kapcsolatok tartósságának bizonyítéka.

Putyin is elismeréssel szólt arról, hogy a “nagyon gyakorlatias és ugyanakkor nagyon meleg” kétoldalú viszonyt mindkét országban gyakorlatilag minden politikai erő támogatja, és hogy a magas szintű politikai kapcsolatok “a mai nem egyszerű időkben” sem szakadtak meg. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Olaszország a hatodik helyre szorult vissza az orosz külkereskedelemben, de elégedetten nyugtázta, hogy a forgalom második éve növekszik.

Conte a nap folyamán korábban Dmitrij Medvegyev kormányfőnél járt, aki Szergej Prihogyko, a miniszterelnökség apparátusa helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok áttekintése során a helikoptergyártás terén való együttműködés kiszélesítését javasolta.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy Andrej Koncsalovszkij rendező a kétoldalú találkozót követően be fogja mutatni Putyinnak és Conténak a Michelangelo életéről forgatott, Greh (Bűn) című új filmjét, amelynek főszerepelője Alberto Testone.

Múlt szerdán Putyin fogadta Matteo Salvini olasz belügyminisztert is, aki ugyancsak itáliai vizitre invitálta őt. Salvini egy, az orosz fővárosban megtartott vállalkozói konferencián ostobaságnak nevezte az Oroszország elleni uniós szankciókat. MTI

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó