2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

CNN: Zelenszkij elküldi a kért fegyverek listáját az Egyesült Államoknak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt tervezi, hogy elküldi az Egyesült Államoknak a kért fegyverek listáját – jelentette a CNN saját forrásokra hivatkozva.

“Zelenszkij, aki találkozott a képviselőház külügyi bizottságának elnökével, Michael McCaullal és a képviselőház négy másik tagjával, elmondta a csoportnak, hogy egy listát tervez küldeni nekik olyan fegyverekről, köztük F-16-os vadászrepülőgépekről, amelyekre szerinte szükség van a (konfliktus) bejezésének felgyorsításához” – jelentette a csatorna.

Korábban a Fox News idézte az amerikai képviselőház külügyi bizottságának képviselőjét, aki szerint McCaul kedden Kijevbe látogatott az amerikai republikánus kongresszusi képviselők küldöttségének élén, miután Joe Biden amerikai elnök előző nap látogatást tett Kijevben.

Az út során McCaul megbeszélést folytatott Zelenszkijjel. Rajta kívül a küldöttségben a Republikánus Párt négy másik kongresszusi képviselője is részt vett. Az amerikai képviselőház külügyi bizottságának vezetője a tévécsatornának adott kommentárjában azt mondta, hogy az USA-nak több fegyvert kell küldenie Ukrajnának, köztük ATACMS rakétarendszereket.

Oroszország tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnának szánt fegyverszállítások miatt. Moszkva többször rámutatott, hogy az Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmazó szállítmányok az orosz hadsereg számára legitim célpontot jelentenének.

Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és a szövetség közvetlenül részt vesz a konfliktusban – nemcsak a fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és más országokban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó