2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

CNN: az amerikaiak többsége ellenzi az Ukrajnának nyújtott további támogatást

Az amerikaiak többsége ellenzi az Ukrajnának nyújtott további támogatást- derül ki a CNN által készített közvélemény-kutatásból.

Így a megkérdezettek 55 százaléka szerint nem kellene további segélyt nyújtani Kijevnek, míg 45 százalékuk szerint a finanszírozást folytatni kellene. Az amerikaiak 51 százaléka úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok már eleget tett Ukrajnáért.

Arra a kérdésre, hogy milyen támogatást kellene Kijevnek nyújtani, a megkérdezettek többsége a hírszerzési adatok megosztását (78%) és az ukrán katonák kiképzését (53%) említette. Mindössze 17% mondta azt, hogy amerikai katonáknak kellene részt venniük a konfliktusban.

A felmérést július 1. és 31. között végezték 1279 amerikai állampolgár bevonásával. A hibahatár 3,7 százalékpont.

A Politico című lap augusztus 1-jén azt írta, hogy Washington a jövő hét elején újabb katonai segélycsomagot tervez bejelenteni Kijevnek. Az előző amerikai segélycsomag légvédelmi rendszereket, tüzérségi és egyéb lőszereket, valamint páncélozott járműveket és páncéltörő fegyvereket tartalmazott 400 millió dollár értékben.

Anatolij Antonov, az Egyesült Államok orosz nagykövete július 25-én kijelentette, hogy Washington lépései túlmutatnak az erkölcsön és a józan észen, mivel továbbra is fegyvereket szállít Ukrajnának. Az USA önzetlen jótevőnek akarja beállítani magát, és manipulálja a közvéleményt, hogy elrejtse valódi céljait – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó