2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Bulgária pénzhiány miatt leállította az ukrán menekültek étkeztetését

Bulgária megváltoztatta az ukrán menekültek elhelyezésére szolgáló állami programot, és kizárta belőle az étkeztetést – jelentette a The Sofia Globe.

A cikk szerint a Fekete-tenger partján a szállodatulajdonosok azért álltak le az ukrán menekültek étkeztetésével, mert az állam által kiutalt 15 leva (kb 3000 HUF) nem elég az élelmiszerre.

“Az elmúlt három napban a saját pénzünkből láttuk el élelemmel a menekülteket, de mától kezdve abbahagyjuk az étkeztetést, mert nincs rá keretünk” – mondta a lapnak Mihail Zehov szállodatulajdonos.

A lap szerint több mint tízezer ukrán menekült él Bulgáriában az állami program keretében.

Az előző, számukra szóló szállásprogram november 15-én lejárt. Állami költségen szállodai elhelyezést biztosítottak számukra. Most az ukránokat állami és önkormányzati üdülőközpontokban szállásolják el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...