2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Az orosz erők megsemmisítették az ukrán tüzérségi hadosztályt, amelyik a Belgorodi területet támadta

Az orosz hadsereg megsemmisített négy amerikai ágyút, amelyekkel az ukrán fegyveresek lőtték az orosz belgorodi régiót – közölte a védelmi minisztérium.

“Négy amerikai gyártmányú M777-es tüzérségi rendszer és több mint tíz ukrán katona semmisült meg” – áll a jelentésben.

A hadsereg közölte, hogy a csapás az Ukrán Fegyveres Erők 40. tüzérdandárjának tüzérségi hadosztályának állásait vette célba Volcsanszk és a Harkovi területen található Hathyshche falu közelében.

Belgorod régiót Ukrajna folyamatosan lövi, április 11. óta az egész területen sárga fokozatú terrorveszély van érvényben.

A védelmi minisztérium közölte továbbá, hogy az orosz légierő csapást mért a Motor Szics nevű védelmi vállalkozásra Zaporozsjában. Ott megsemmisült az ukrán légierő repülőgépeinek motorszerelő műhelye. Orosz rakéták csapást mértek Kramatorszk közelében az amerikai HIMARS rakétavetők két létesítményére.

A védelmi minisztérium azt is megjegyezte, hogy az elmúlt 24 órában az ukrán csapatok a front különböző szektoraiban támadást kíséreltek meg. Így Krasznij Liman irányában az orosz tüzérség megelőző csapást mért az előrenyomuló ukrán hadoszlopokra, és meghiúsította az ellenség kísérleteit, hogy előrenyomuljon Makijivka, Cservonopopivka és Kreminna felé. Az ukrán fegyveres erők egységeit Kolomicsiha falu közelében is feltartóztatták és visszaszorították. Az ukrán hadsereg egyetlen nap alatt több mint 30 katonát és zsoldost, három páncélozott harcjárművet és öt kisteherautót veszített Krasznij Liman irányában.

Dél-Donyeck irányában az ukrán fegyveresek ellentámadást kíséreltek meg Szlavne, Pavlovka, Rivnepil és Vremevka közelében. Ott a veszteségük 50 emberre, két MT-LB páncélozott szállítójármű, két páncélozott jármű és három kisteherautó.

Kupjanszk irányában az ukrán fegyveres erők nem lépett fel aktívan – tette hozzá a védelmi minisztérium. A tüzérek ellenséges csoportosulásokra mértek csapást, több mint 20 ukrán katonát, egy páncélozott személyszállítót és két kisteherautót semmisítettek meg.

A hadműveleti és a hadsereg légiereje, rakétacsapatai és tüzérsége az éjszaka folyamán csapást mért az ukrán fegyveres erők egyik parancsnoki állására Herszon régióban, 62 tüzérségi egységre, élőerőre és felszerelésre 153 helyszínen. A légvédelmi egységek hat drónt és két Vilkha többszörös rakétavetőt lőttek le.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...