2023, március 30.
11.3 C
Budapest
0.8 C
Moszkva

Budapesten is bemutatják a Cseburaska című orosz családi vígjátékot, amely rekordbevételt ért el Oroszországban

Február 10-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban orosz nyelven, angol felirattal vetítik a Cseburaska című családi vígjátékot – közölték a RIA Novosztyval a budapesti Orosz Kulturális Központban.

A Cseburaska című filmet az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, amely a nemzeti filmfesztiválok központi mozija. A vetítésre a 430 férőhelyes nagyteremben kerül sor. Az Orosz Kulturális Központ megállapodott a mozi vezetőségével. Elmagyaráztuk, hogy ez nem egy politikai film, hanem egy családi vígjáték, és minden korosztály számára jó film, és ők egyetértettek. A vetítés orosz nyelven, angol felirattal lesz” – mondta Valerij Platonov, a kulturális központ vezetője.

Elmondása szerint a vetítésre a jegyek jól fogynak, így ha jól megy, további vetítésekről is szó lehet.

Hozzátette, hogy hosszú évek óta ez volt az első alkalom, hogy egy filmet az oroszországi bemutatóval együtt mutatnak be Budapesten.

“Reméljük, hogy a jövőben modern vetítőberendezéseket tudunk majd beszerezni, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyen premier előtti vetítéseknek adhassunk otthont a kulturális központunkban. Nehéz széles közönséget szerezni egy olyan dolognak, amely már megjelent az interneten. Az emberek általában örömmel mennek el, ha valaminek a bemutatóját látják. Természetesen törekednünk kell arra, hogy a megjelenéssel párhuzamosan néhány új kiadványt is bemutassunk” – tette hozzá.

A Cseburaska az orosz filmforgalmazás történetének legnagyobb bevételű filmje lett, a jegybevétel meghaladta az 5 milliárd rubelt.

A történetben Csuburáska, aki nem plüssállat, hanem egy igazi szőrös állat, egy távoli narancsligetből érkezik egy békés tengerparti városba, ahol nevet, barátokat és otthont kell találnia. A forgatásra Szocsiban, Kislovodszkban és Pjatigorszkban került sor. Rendező: Dmitrij Djacsenko. Főszereplők: Szergej Garmas, Olga Kuzmina, Fedor Dobronravov, Szergej Lavigin, Jelena Jakovleva, Polina Makszimova és mások.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó