2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Budapesten is bemutatják a Cseburaska című orosz családi vígjátékot, amely rekordbevételt ért el Oroszországban

Február 10-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban orosz nyelven, angol felirattal vetítik a Cseburaska című családi vígjátékot – közölték a RIA Novosztyval a budapesti Orosz Kulturális Központban.

A Cseburaska című filmet az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, amely a nemzeti filmfesztiválok központi mozija. A vetítésre a 430 férőhelyes nagyteremben kerül sor. Az Orosz Kulturális Központ megállapodott a mozi vezetőségével. Elmagyaráztuk, hogy ez nem egy politikai film, hanem egy családi vígjáték, és minden korosztály számára jó film, és ők egyetértettek. A vetítés orosz nyelven, angol felirattal lesz” – mondta Valerij Platonov, a kulturális központ vezetője.

Elmondása szerint a vetítésre a jegyek jól fogynak, így ha jól megy, további vetítésekről is szó lehet.

Hozzátette, hogy hosszú évek óta ez volt az első alkalom, hogy egy filmet az oroszországi bemutatóval együtt mutatnak be Budapesten.

“Reméljük, hogy a jövőben modern vetítőberendezéseket tudunk majd beszerezni, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyen premier előtti vetítéseknek adhassunk otthont a kulturális központunkban. Nehéz széles közönséget szerezni egy olyan dolognak, amely már megjelent az interneten. Az emberek általában örömmel mennek el, ha valaminek a bemutatóját látják. Természetesen törekednünk kell arra, hogy a megjelenéssel párhuzamosan néhány új kiadványt is bemutassunk” – tette hozzá.

A Cseburaska az orosz filmforgalmazás történetének legnagyobb bevételű filmje lett, a jegybevétel meghaladta az 5 milliárd rubelt.

A történetben Csuburáska, aki nem plüssállat, hanem egy igazi szőrös állat, egy távoli narancsligetből érkezik egy békés tengerparti városba, ahol nevet, barátokat és otthont kell találnia. A forgatásra Szocsiban, Kislovodszkban és Pjatigorszkban került sor. Rendező: Dmitrij Djacsenko. Főszereplők: Szergej Garmas, Olga Kuzmina, Fedor Dobronravov, Szergej Lavigin, Jelena Jakovleva, Polina Makszimova és mások.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó