2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Brazíliába, Venezuelába, Nicaraguába és Kubába látogat az orosz külügyminiszter

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter április 17. és 21. között több latin-amerikai országba látogat – közölte vasárnap az orosz külügyminisztérium.

“Szergej Lavrov orosz külügyminiszter április 17. és 21. között több latin-amerikai országba, köztük Brazíliába, Venezuelába, Nicaraguába és Kubába látogat. Az orosz külügyminiszter gazdag programmal készül, amely magában foglalja a találkozókat ezeknek az országoknak a vezetőivel és a külügyminiszterekkel folytatott megbeszéléseket” – közölték.

A minisztérium szerint Lavrov körútjának fő célja az országok közötti kölcsönösen előnyös együttműködés erősítése politikai, kereskedelmi-gazdasági, oktatási, humanitárius, kulturális és egyéb területeken.

“A megbeszéléseken a tervek szerint a mai világ jogi kereteinek megerősítésének kérdéseire összpontosítanak, amelyek az ENSZ Alapokmányán alapulnak” – közölte a minisztérium.

“Latin-Amerika baráti régió, a többpólusú világ kialakulásának egyik központja, és Oroszország dinamikus párbeszédet kíván fenntartani vele, konstruktív együttműködést kíván kialakítani, amely mentes minden külső diktátumtól”.”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó