2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Brazília is bejelentkezett az olcsó orosz olajért

Jair Bolsonaro elnök szerint Brazília közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön a jóval olcsóbb gázolaj Oroszországtól történő beszerzéséről – jelentette hétfőn a Reuters.

A múlt héten a BRICS információs portál arról számolt be, hogy Bolsonaro telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki állítólag megígérte, hogy garantálja a dél-amerikai országnak a műtrágya folyamatos szállítását, amely kulcsfontosságú Brazília hatalmas agrárágazata számára.

“Élelmiszerbiztonságunk és energiabiztonságunk van, van rá esély, hogy onnan fogunk gázolajat vásárolni, ami kedvezőbb áron van” – idézték a brazil vezetőt szerdán.

Bolsonaro olyan javaslatokon dolgozik, amelyek biztosítják az ország megfelelő üzemanyag-ellátását úgy, hogy az minimális hatással legyen az árakra, mivel az ország magas inflációval küzd.

Becslések szerint Latin-Amerika legnagyobb gazdaságának, amely havonta több mint ötmillió köbméter gázolajat fogyaszt, több mint 15 százalékkal kell növelnie az importot, hogy kielégítse a hazai szükségleteket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...