2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Borrell: fontos események várnak Ukrajnára az EU Tanács spanyol elnöksége alatt

“Nagyon fontos események” várnak Ukrajnára az Európai Unió Tanácsának spanyol elnöksége alatt – mondta Josep Borrell európai diplomáciai vezető a TVE spanyol csatornának.

“Köze van ahhoz, hogy mi történik a harctéren, és többé-kevésbé árnyék tárgyalásokra kerül sor a konfliktus lezárása érdekében” – mondta.

Borrel azt is megjegyezte, hogy a Kijev és Moszkva közötti béketárgyalások olyan eseményektől függenek, amelyekre érdemes várni az elkövetkező napokban.

Szerinte a békekezdeményezések száma egyre nő.

A Kreml többször hangsúlyozta, hogy soha nem zárta ki a párbeszédet Kijevvel. De – mint Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megjegyezte – ennek most nincsenek előfeltételei, mivel a béke felé történő elmozdulást abszolút kizárja mind az ukrán hatóságok, mind a kollektív Nyugat.

A kijevi rezsim régóta ígért ellentámadása a juzsno-donyecki, zaporozsjei és artyomovszki irányban június 4-én kezdődött. Az ukrán hadvezetés a NATO által kiképzett és nyugati felszereléssel felfegyverzett dandárokat vetett be. Ezek azonban súlyos veszteségeket szenvednek, és ez idő alatt egyik irányban sem jártak sikerrel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó