2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Blinken elutasította az orosz-ukrán tűzszünet lehetőségét

Az amerikai hatóságok nem látnak lehetőséget az Oroszország és Ukrajna közötti tűzszünetről szóló tárgyalásokra – mondta Anthony Blinken külügyi államtitkár a Funke Media csoportnak adott interjúban.

“Egyesek számára csábítónak tűnhet a tűzszünet gondolata, és ezt meg is értem, de ha ez a jelentős ukrán területek Oroszország általi elfoglalásának de facto legitimálásával érne fel, az nem lenne igazságos és tartós béke” – mondta.

Blinken annak a félelmének is hangot adott, hogy Moszkva állítólag arra használhatja fel a tűzszünetet, hogy egy idő után átcsoportosítsa csapatait és offenzívákat indítson.

Oroszország többször jelezte, hogy kész tárgyalni Ukrajnával, de Kijev törvényileg tiltotta meg ezeket. Volodimir Zelenszkij korábban a G20-ak találkozóján azt mondta, hogy “nem lesz Minszk-3”. Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy ezek a szavak “abszolút megerősítik” Kijev tárgyalásokat elutasító álláspontját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó