2022, június 27.
29.4 C
Budapest
30.3 C
Moszkva

Bizottságot állított fel az orosz parlament a külső beavatkozás kivizsgálására

Bizottságot állított fel az Oroszország belügyeibe való külföldi beavatkozás kivizsgálására hétfői rendkívüli ülésén az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma.

A testület elnöke Vaszilij Piszkarjov, a kormányzó Egységes Oroszország párt képviselője, aki egyúttal a háznak a biztonsággal és a korrupció elleni harccal foglalkozó bizottságának is az elnöke. A bizottság létrehozását mind a négy parlamenti párt támogatta.

Piszkarjov felkérte az orosz külügyminisztériumot, rendvédelmi szerveket és a tömegtájékoztatási és távközlési hatóságot (Roszkomnadzor), hogy tájékoztassák a testületet az orosz belügyekbe való külföldi beavatkozás tudomásukra jutott eseteiről.

Augusztus folyamán korábban az orosz diplomáciai tárca és a parlament felsőháza képviselői részéről hangzottak el olyan vádak, amelyek szerint az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége és néhány nyugati tömegtájékoztatási eszköz olyan tájékoztatást adott ki a szeptemberi fővárosi képviselőtestületi választásokból kizárt független jelöltaspiránsok melletti tüntetésekről, amelyet a részvételre való buzdításként lehetett értelmezni.

Jon Huntsman távozó moszkvai amerikai nagykövet az Eho Moszkvi rádiónak múlt héten nyilatkozva azt mondta, hogy az általa vezetett külképviselet konzuli tájékoztatást adott ki a tiltakozásokról, amely a rendbontás és az őrizetbe vételek lehetőségére figyelmeztetett.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS