2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Bild: az ukrán erők kivonulnak Bahmut központjából

Az Ukrán Fegyveres Erők (VSZU) katonái Artyomovszk (ukrán nevén: Bahmut) központjában elhagyják az utoljára tartott állásaikat. Erről a Bild című német lap számolt be.

Julian Repke, a lap riportere szerint az orosz csapatok a vasúti sínek nyugati oldalán nyomulnak előre, ahonnan az ukrán erők harcosai visszavonulnak.

Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy rohamosztagok ellenőrzésük alá vonták Artyomovszk (Bahmut) három háztömbjét, és egy nappal korábban mintegy 310 ellenséges harcost, valamint négy páncélozott harcjárművet, három egyéb járművet, egy Grad többszörös rakétavetőt, egy Mszta–B önjáró tüzérségi harcjárművet és egy Gvozgyika önjáró tüzérségi egységet semmisítettek meg a város területén.

Vlagyimir Dzsabarov, a Föderációs Tanács nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának első elnökhelyettese a Lenta.ru-nak adott interjúban kifejtette, hogy egész Ukrajna védelme Artyomovszktól függ. “Bahmut elfoglalása után megnyílnak az irányok Közép-Ukrajna, valamint észak és dél felé. Ez egy erődítmény, bíztak abban, hogy meg fogják tartani” – hangsúlyozta a szenátor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó