2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Biden szerint Putyin már döntött Ukrajna lerohanásáról

Az amerikai kormányzat azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök döntést hozott Ukrajna lerohanásáról – erősítette meg csütörtökön Joe Biden amerikai elnök.

Arra a közvetlen kérdésre, hogy biztos-e abban, hogy Putyinnak szándékában áll megszállni Ukrajnát, Biden igennel válaszolt.

Az újságírók ezután megkérdezték, hogy ez azt jelenti-e, hogy Washington csökkenti a diplomáciai kapcsolatait Moszkvával az ukrán kérdésben.

“Nem” – válaszolta Biden. “Amíg nem támadja meg [Ukrajnát], addig a diplomácia mindig egy lehetőség” – húzta alá Biden.

Arra a kérdésre, hogy milyen okból gondolja, hogy Putyin ezt a lépést fontolgatja, Biden így válaszolt: “jelentős hírszerzési kapacitással rendelkezünk”.

Beszédében Biden azt állította, hogy Putyin már meghozta a döntést Ukrajna lerohanásáról.

“Ebben a pillanatban meg vagyok győződve arról, hogy [Putyin] meghozta a döntést” – mondta.

Az Egyesült Államoknak nem áll szándékában erőket küldeni Ukrajnába, de a NATO területét a szövetségesekkel együtt meg fogja védeni – mondta Biden.

“Nem fogunk csapatokat küldeni az ukrajnai harcokba, de továbbra is támogatni fogjuk az ukrán népet” – mondta.

“Az Egyesült Államok és szövetségeseink készek megvédeni területünk minden egyes centiméterét a kollektív biztonságunkat fenyegető bármilyen fenyegetéstől” – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy az elmúlt évben Ukrajna rekordösszegű, 650 millió dollár értékű segélyt kapott, amely Javelin páncéltörő rakétákat és 500 millió dollár értékű humanitárius és gazdasági segélyt tartalmazott.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...