2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Biden: az USA-nak kell az “új világrend” élére állnia

Joe Biden amerikai elnök hétfőn meghökkenést keltett, miután azt állította, hogy hamarosan létrejön egy “új világrend”, és hogy az Egyesült Államoknak kell vezetnie azt.

A Business Roundtable vezérigazgatói negyedéves találkozóján tartott beszédében Biden azt állította, hogy a világ “fordulóponthoz” érkezett, amely “három-négy generációnként bekövetkezik”, és hogy az Egyesült Államokon múlik, hogy meghatározza a végeredményt.

“Ahogy az egyik vezető katonai személy azt mondta nekem a minap egy biztonsági megbeszélésen, 1900 és 1946 között 60 millió ember halt meg, és azóta liberális világrendet hoztunk létre, és ez már régóta nem történt meg” – mondta az elnök.

“Sok ember halt meg, de közel sem ekkora káoszban, és most itt az ideje, hogy a dolgok megváltozzanak” – folytatta.

Egy új világrend lesz odakint, és nekünk kell vezetnünk, és egyesítenünk kell a szabad világ többi részét ebben.

A megjegyzés mind az Egyesült Államokban, mind a világ minden táján meghökkenést váltott ki, és azt eredményezte, hogy az “új világrend” hétfőn a Twitter egyik trending topikjává vált.

Az “új világrend” kifejezést történelmileg a nagy globális változások korszakára használták, és olyan politikusok használták, mint George H. W. Bush volt amerikai elnök, Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és Tony Blair volt brit miniszterelnök.

Évtizedek óta azonban a kifejezés egy jelentős összeesküvés-elmélet tárgya is, amely egy titkos, elitista összeesküvést állít egy elnyomó globális kormány megalakítására.

Politikusokat és kormánytisztviselőket korábban már bíráltak a kifejezés használata miatt – legutóbb Dr. Kerry Chant, az ausztrál Új-Dél-Wales állam egészségügyi főigazgatóját.

“Meg fogjuk vizsgálni, hogyan néz ki a kapcsolatkövetés az új világrendben” – mondta Chant egy szeptemberi Covid-19-es sajtótájékoztatón, aminek hatására a kifejezés trendivé vált a közösségi médiában.

Újságírók és más közösségi médiafelhasználók bírálták Chantot a kifejezés használata miatt, Chris Urquhart volt újságíró pedig azt írta, hogy “a kormánytisztviselők jól tennék, ha kerülnék az olyan kifejezéseket, mint az “új világrend”, amikor sajtótájékoztatókon az emberek szabadságjogainak masszív korlátozásáról beszélnek”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...