2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva

Bevadult az ukrán háborús PR, a szülészeti kórház hetek óta nem üzemel, amit állítólag az oroszok lebombáztak

Zelenszkij szerint anyák és csecsemők vannak a Mariupolban bombatámadást ért szülészeti klinika romjai alatt, azonban a kórház alkalmazottja közölte, hogy az orosz hadművelet kezdete óta nem üzemel a kórház.

Folytatódik az ukránok média kampánya, hisz ellenfelük a médiában már nincs aki megcáfolja őket, hiszen a teljes orosz sajtót betiltotta a demokratikus Nyugat.

A szülészeti kórház azóta nem működik, amióta Oroszország különleges ukrajnai hadművelete megkezdődött. Az orvosokat az azovi nacionalista zászlóalj harcosai oszlatták szét.
Március 8-án a Lenta.ru-nak adott interjúban a szülészeti kórház egyik alkalmazottjának fia elmondta, hogy “február utolsó napjaiban egyenruhás emberek jöttek a szülészeti kórházba, ahol az édesanyja dolgozik.

A katonaság szétoszlatta a kórház személyzetét, és lőállásokat állított fel az épületben.

Szavait megerősítik az ukrán hírügynökségek által közzétett felvételek, amelyeket a szülészeti kórház belsejéből készítettek. Láthatjuk a tönkrement bútorokat és a törött üvegeket, de holttesteket nem. Ha nők és gyerekek lettek volna bent, a brutális felvételek már biztosan bejárták volna a világot.

Az Azov harcosai tüzelőállásokat alakítottak ki iskolákban és szülészeteken, valamint lakóházak tetején, amint azt a fotók és videók is rögzítették.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...