2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Bevadult az ukrán háborús PR, a szülészeti kórház hetek óta nem üzemel, amit állítólag az oroszok lebombáztak

Zelenszkij szerint anyák és csecsemők vannak a Mariupolban bombatámadást ért szülészeti klinika romjai alatt, azonban a kórház alkalmazottja közölte, hogy az orosz hadművelet kezdete óta nem üzemel a kórház.

Folytatódik az ukránok média kampánya, hisz ellenfelük a médiában már nincs aki megcáfolja őket, hiszen a teljes orosz sajtót betiltotta a demokratikus Nyugat.

A szülészeti kórház azóta nem működik, amióta Oroszország különleges ukrajnai hadművelete megkezdődött. Az orvosokat az azovi nacionalista zászlóalj harcosai oszlatták szét.
Március 8-án a Lenta.ru-nak adott interjúban a szülészeti kórház egyik alkalmazottjának fia elmondta, hogy “február utolsó napjaiban egyenruhás emberek jöttek a szülészeti kórházba, ahol az édesanyja dolgozik.

A katonaság szétoszlatta a kórház személyzetét, és lőállásokat állított fel az épületben.

Szavait megerősítik az ukrán hírügynökségek által közzétett felvételek, amelyeket a szülészeti kórház belsejéből készítettek. Láthatjuk a tönkrement bútorokat és a törött üvegeket, de holttesteket nem. Ha nők és gyerekek lettek volna bent, a brutális felvételek már biztosan bejárták volna a világot.

Az Azov harcosai tüzelőállásokat alakítottak ki iskolákban és szülészeteken, valamint lakóházak tetején, amint azt a fotók és videók is rögzítették.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó