2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Betiltották a Google-t a Donbassz köztársaságokban

A Donyecki Népköztársaság (DNR) úgy döntött, hogy blokkolja a Google-t, hogy megvédje a helyi lakosságot a Nyugatról és Kijevből érkező “fenyegetésektől” – jelentette be pénteken Gyenisz Pusilin, a DNR vezetője.

Az orosz és a DNR vezetés lépéseket tesz a Donbassz védelme érdekében, mivel “a Nyugat és Ukrajna példátlan nyomást gyakorol a köztársaságra, és fenyegetést jelent mind a fizikai, mind a pszichológiai biztonságra nézve” – írta Pusilin a Telegramban. “Ennek a nyomásgyakorlásnak a célja a Donyecki Népköztársaság polgárainak megfélemlítése, lelkük megtörése”.

Bár bizakodását fejezte ki, hogy a Nyugat nem fog sikerrel járni, Pusilin szerint lépéseket kell tenni, hozzátéve, hogy “a kíméletlen propaganda” Ukrajna és a Nyugat részéről túlment a határon, az oroszokat üldözik, és “dezinformációt és hazugságokat” terjesztenek.

E tekintetben a Google keresőmotor, amely az információs technológiák élvonalába tartozik, nyíltan támogatja a terrorizmust és az erőszakot minden orosz, és különösen a Donbassz lakossága ellen, az amerikai kormányzatból származó felügyelőik utasítására cselekszik.

“Véleményem szerint ez a helyzet nem tűrhető tovább. Úgy döntöttünk, hogy blokkoljuk a Google-t a DNR területén. Minden társadalom ezt tenné a bűnözőkkel – elszigeteli őket a többi embertől” – mondta Pusilin.

Megjegyezte, hogy a döntést vissza fogják vonni, ha a Google visszavonja “bűnös politikáját”, elfogadja a józan észt, és betartja a törvényt.

Hasonló értelmű nyilatkozatot tettek a Luganszki Népköztársaság (LNR) hatóságai is, amelynek vezetője, Leonyid Paszecsnyik szerint a Google “fő fegyverré” vált, amelyet a Nyugat és Ukrajna használ a Donbassz elleni médiaoffenzívájukban. “Jól megleszünk a Google nélkül is. Ha megváltoznak és elkezdik tisztelni az embereket – el fogunk gondolkodni a visszatérésén” – mondta.

A Google betiltására irányuló lépés a DNR-ban azután történt, hogy Oroszország hétfőn 21 milliárd rubel (356 millió dollár) bírságot szabott ki a vállalatra, arra hivatkozva, hogy nem törölte az ukrajnai konfliktusról szóló tiltott információkat. Oroszország régóta kritikusan szemléli, ahogyan a külföldi platformok az online tartalmakkal bánnak. Márciusban olyan törvényt vezetett be, amely lehetővé teszi jelentős pénzbírságok vagy súlyosabb büntetések kiszabását olyan személyekre és szervezetekre, akikről úgy ítélik meg, hogy lejáratják az orosz fegyveres erőket és hamis információkat terjesztenek a konfliktusról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...