2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Bekérették Belgium moszkvai nagykövetét az orosz területen használt belga fegyverek miatt

Az orosz külügyminisztérium bekérette a belga nagykövetet, és határozottan tiltakozott az ellen, hogy május 22-én belga fegyvereket használtak egy szabotázsakcióban a Belgorodi területen. Az erről szóló információt a külügyminisztérium honlapján tették közzé.

“M. Michilsen moszkvai belga nagykövetet június 6-án bekérették az orosz külügyminisztériumba, akinek határozottan tiltakoztak a nyilvánosságra került tényekkel kapcsolatban, miszerint belga gyártmányú fegyvereket használtak szabotázscsoportok, amelyek május 22-én terrorista akciókat hajtottak végre a Belgorodi terület területén” – közölte a minisztérium.

A külügyminisztérium sajtószolgálata kifejtette, hogy Moszkva többször beszélt annak a veszélyéről, hogy az ukrán fegyveres erőket nyugati fegyverekkel és felszerelésekkel pumpálják, és hogy ezek a fegyverek ellenőrizetlenül elszaporodnak és terrorista csoportok kezébe kerülnek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az ország fegyveres erői nem használnak nyugati fegyvereket orosz terület megtámadására.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó