2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
21.8 C
Moszkva

Azonosították a kercsi iskolai támadót – 18-ra emelkedett az áldozatok száma

Az nyomozóhatóságok azonosították az oroszországi Kercs városában legkevesebb 18 halálos áldozatot követelő iskolai támadás elkövetőjét.

A kiemelt ügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az iskola 18 éves diákját Vlagyiszlav Roszljakovot gyanúsította meg az ügyben, aki öngyilkosságot követett el a helyszínen.

A korábbi hírekkel ellentétben már nem terrortámadás miatt nyomoznak az orosz hatóságok, hanem többszörös emberölés ügyében.

A halálos áldozatok száma az elkövetővel együtt 18-ra emelkedett, akik lőtt sérülések miatt vesztették életüket.

A Kerch Info portál közölt képet a feltételezett gyilkosról:

A helyi idő szerint dél körül elkövetett támadás következtében a legfrissebb hivatalos jelentések szerint 18-an életüket vesztették, mintegy félszázan pedig megsebesültek. Az áldozatok zöme diák.

A helyszínre kivonultak a rendőrség, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a katasztrófavédelem, valamint a gázszolgáltató vészhelyzet-elhárítással foglalkozó szakemberei is. A környékre kétszáz, páncélozott harcjárművekkel felszerelt katonát is kivezényeltek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában bejelentette, hogy a hatóságok vizsgálják a kercsi támadás indítékait.

Kercs városa a Krím félsziget keleti részén az idén átadott Krími-hídnál fekszik.

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...