2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Azonosították a kercsi iskolai támadót – 18-ra emelkedett az áldozatok száma

Az nyomozóhatóságok azonosították az oroszországi Kercs városában legkevesebb 18 halálos áldozatot követelő iskolai támadás elkövetőjét.

A kiemelt ügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az iskola 18 éves diákját Vlagyiszlav Roszljakovot gyanúsította meg az ügyben, aki öngyilkosságot követett el a helyszínen.

A korábbi hírekkel ellentétben már nem terrortámadás miatt nyomoznak az orosz hatóságok, hanem többszörös emberölés ügyében.

A halálos áldozatok száma az elkövetővel együtt 18-ra emelkedett, akik lőtt sérülések miatt vesztették életüket.

A Kerch Info portál közölt képet a feltételezett gyilkosról:

A helyi idő szerint dél körül elkövetett támadás következtében a legfrissebb hivatalos jelentések szerint 18-an életüket vesztették, mintegy félszázan pedig megsebesültek. Az áldozatok zöme diák.

A helyszínre kivonultak a rendőrség, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a katasztrófavédelem, valamint a gázszolgáltató vészhelyzet-elhárítással foglalkozó szakemberei is. A környékre kétszáz, páncélozott harcjárművekkel felszerelt katonát is kivezényeltek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában bejelentette, hogy a hatóságok vizsgálják a kercsi támadás indítékait.

Kercs városa a Krím félsziget keleti részén az idén átadott Krími-hídnál fekszik.

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó