2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Az USA terrortámadásokra figyelmezteti az Oroszországban élő amerikaiakat

Figyelmeztette a moszkvai amerikai nagykövetség az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy készítsenek elő menekülési tervet, a diplomáciai képviselet egyebek között lehetséges terrortámadásokra hivatkozott az orosz fővárosban és Szentpéterváron, illetve az Ukrajnával közös orosz határ mentén.

“Terrorista fenyegetések voltak bevásárló központok, vasúti és metróállomások, illetve forgalmas közterek ellen Moszkvában és Szentpéterváron, de Oroszország Ukrajnával közös határán is a fokozott feszültségek közepette” – ismertette az amerikai nagykövetség, amely egyben felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy vizsgálják felül személyes biztonságukat és kerüljék a tömegeket, valamint legyenek óvatosak a turisztikai helyeken.

“Legyenek kimenekítési terveik, amelyek nem támaszkodnak az amerikai kormányzat segítségére” – idézi a diplomáciai képviseletet az MTI.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azzal a megkereséssel fordult az amerikai nagykövetséghez, hogy átadta-e az állítólagos terrorfenyegetéssel kapcsolatos értesüléseket az orosz hatóságoknak. “Ha nem, akkor hogyan értsük mindezt?” – kérdezte Zaharova Telegram-oldalán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...