2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Az USA katona bázisokat létesít Ukrajnában “kiképző központoknak” álcázva – Lukasenko

Az Egyesült Államok NATO bázisokat létesít Ukrajnában “kiképző központok” álnéven – mondta Alexandr Lukasenko belarusz elnök a biztonsági, védelmi és rendvédelmi szervek vezető tisztségviselőivel tartott hétfői találkozóján.

Az Ukrajnával kapcsolatos kérdések különös figyelmet igényelnek. Láthatjuk, hogy NATO erőket irányítanak oda. Az Egyesült Államok bázisokat létesít Ukrajnában. Világos, hogy erre reagálnunk kell – idézte az elnök szavait a BelTA hírügynökség.

Lukasenko elmondása szerint a kérdésről többször tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

Az orosz elnök és én konzultációkat tartunk a kérdésben és megállapodtunk abban, hogy lépéseket kell tennünk az ügyben – hangsúlyozta a belarusz elnök. Ellenkező esetben elfogadhatatlan helyzettel kell szembenéznünk Oroszország és Belarusz határán.

Lukasenko elmondta, hogy nem hagyhatják, hogy ez megtörténjen. Hozzátette, hogy sajnos az ukrán hatóságok nem törődnek a saját népükkel és nem hallgatnak az aggályaikra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...