2023, szeptember 29.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Az USA-ban már azt találgatják, hogy mennyi idő alatt lövik majd le az F-16-osokat az oroszok

Scott Ritter volt amerikai hírszerző és az ENSZ ellenőre az X közösségi hálózaton (korábban Twitter) azt mondta, hogy az Ukrajnának átadott összes F-16-os vadászgépet egy hónapon belül Oroszország lelőheti – írja a Gazeta.

Megjegyezte azt is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 400 ezer ukrán katonát áldozott fel a konfliktus során.

“Ez a biztonság illúziója, amelyet ugyanazok az emberek erőltetnek, akik arra kényszerítették, hogy több mint 400 ezer ukrán embert áldozzon fel a regionális relevanciáért folytatott sikertelen NATO-játszmában. Szégyelljék magukat, amiért ezt megengedték” – jegyezte meg Ritter.

A volt hírszerző tiszt emellett rámutatott, hogy az F-16-osok, amelyeket Hollandia és Dánia átad Kijevnek, az Egyesült Államok és a NATO szabványai szerint öregek és nem biztonságosak. Ritter szerint a 42 gépből csak 24 képes a levegőbe emelkedni.

Ezt megelőzően Scott Ritter azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus a végéhez közeledik, mivel az Ukrán Fegyveres Erők katonái elvesztették harci potenciáljukat. Véleménye szerint az ukrán erők a nyár végén, ősz elején veszíti el teljes harci hatékonyságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó