2023, február 3.
1.8 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Az ukránok megtámadnák a Krími hidat, reagáltak Moszkvából

Dmitrij Medvegyev, volt államfő, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese élesen bírálta az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetőjének kijelentését, amely a Krími híd elleni támadás szándékáról szólt.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője, Olekszij Danilov egy rádióinterjúban azt mondta, hogy ha lehetőség nyílik a Krími híd megtámadására, akkor arra mindenképpen sor kerül. Szerinte ez most csak azért nem történik meg, mert nincsenek meg a lehetőségek.

“Az egyik drogos ukrán vezető azt mondta, hogy meg kell támadni a Krími hidat – Remélem felfogta, hogy mi lesz a megtorló célpont” – kommentálta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

“Az ilyen kijelentések nem mások, mint egy lehetséges terrorcselekmény bejelentése. Ez elfogadhatatlan. Itt sok jel utal olyan tettekre, amelyek jogi ellenőrzésre és későbbi büntetésre szorulnak” – reagált csütörtökön Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

A Krími-híd – Oroszország

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...