2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva
Array

Az ukrán parlament megvonta a szociális támogatást a mozgássérültektől és a nyugdíjasoktól

Ukrajna szociálpolitikájáért felelős minisztere, Pavel Rozenko bevallotta, hogy értetlenül áll az előtt az információ előtt, amely szerint június 19-én a Verhovnaja Rada elfogadta azt a törvénytervezetet, amely –úgymond- „egyszerűsíti” a mozgássérültek és nyugdíjasok számára a szociális támogatás kifizetését.

„A szociális juttatásokhoz történő „leegyszerűsített hozzáférés” helyett, a küldöttek gyakorlatilag minden támogatást megvontak a mozgássérültektől és a nyugdíjasoktól.” –írta Pavel Rozenko saját Facebook-oldalán. A miniszter egyúttal ki is fejtette, miért látja így a kérdést. A törvény első bekezdése azt szabályozza, miszerint a jogosultak számára az ő külön kezdeményezésük nélkül is hozzáférhető a támogatás. 

„Ez azt tételezi fel, hogy a helyi adminisztráció természetfeletti képességekkel kell hogy rendelkezzen, extraszenzoriális vagy telepatikus módon, sőt akár a fekete mágia módszereivel  döntse el, hogy a jogosult személy igényli-e a támogatást vagy sem.” –idézi az ukrán hivatalnokot a TASS hírügynökség –„ a bekezdést tovább vizsgálva a teljes elragadtatás állapota léphet fel az olvasóban: A dolgozó vagy nem dolgozó nyugdíjasok és mozgássérültek valamint családtagjaik vonatkozásában igazolást kell benyújtani jövedelmi viszonyaikról.” 

„A kormány éppen, hogy csak eltörölte, hogy a rászorulók kényszerűen mindenféle felesleges igazolás szerezzenek és nyújtsanak be, ám a népi küldöttek újra a pokoljárás  minden lehetséges útvonalára irányítják és arra kényszerítik őket, hogy egy csomó felesleges igazolás útján igazolják jogosultságukat .” –folytatta Rozenko –„nem törvénytervezet ez, hanem az abszurditás felsőfoka.” 

Pavel Rozenko Facebook-oldalán feltette e kérdést a parlamenti küldötteknek, vajon elemezték- e azt, amit később szavazatukkal megerősítettek a Rada ülésein.

RapidPress Hírszolgálat

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...