2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet – állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg nincs közvetlen veszélyben a főváros.

“Természetesen van esély, mert [Putyin] soha nem fog lemondani arról a szándékáról, hogy meghódítsa Ukrajnát és országunk fővárosát. Sőt, ez bűnös terveinek prioritásai között szerepel” – mondta Najev, aki az Ukrán Fegyveres Erők Egyesített Erőinek parancsnoka, hétfőn a TSN tévécsatornának.

“Jelenleg nincs ilyen fenyegetés, mert nem látjuk az inváziós erők koncentrációját. Mi fog történni ezután? Minden [Putyin] döntéseitől, valamint az erők és a felszerelés rendelkezésre állásától függ”.

Az orosz csapatok március végén vonultak ki Kijevből és Észak-Ukrajna más részeiből, miután hetekig tartó harcok folytak a főváros körül. Az orosz védelmi minisztérium akkor azt állította, hogy a visszavonulás jószolgálati gesztus volt a Moszkva és Kijev között zajló béketárgyalások közepette.

A tárgyalások végül megszakadtak, és a harcok újraindultak Dél-Ukrajnában és Donbasszban. A múlt hónapban Putyin részleges mozgósítást rendelt el azzal a céllal, hogy 300 ezer tartalékost hívjon be a szomszédos országban folyó katonai művelet megerősítése érdekében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...