2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett Liszicsanszk közelében

A Luhanszki Népköztársaság orosz csapatai és erői elérték Liszicsanszkot – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az Oroszországi Föderáció fegyveres erői folytatják sikeres offenzívájukat Liszicsanszk közelében. Az elmúlt három napban ellenőrzésük alá vonták a liszicsanszki olajfinomítót, a Matrosszkaja bányát, a zselatingyárat és Topolivka települést. A szövetséges erők közvetlenül Liszicsanszkig jutottak el” – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a minisztérium szóvivője pénteken.

Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett a térségben.

“Az ellenség csak Verkhn’okam’yanka településen több mint 120, Verkhn’okam’yans’ke-ben pedig 70 ember vesztette életét” – pontosított a minisztérium.

Ugyanakkor a fegyveres erők harctéri kudarcai miatt egyre nő a dezertőrök és a harci cselekmények elől menekülő katonák száma.

A védelmi minisztérium hozzátette, hogy az ukrán hadvezetés mindent megtesz, hogy elrejtse az egységei létszámhiányának tényét.

“Például a Donyecki Népköztársaság Nova Poltavka falujának területén működő 17. harckocsizó dandár egyik zászlóaljának legfeljebb 20 százaléka maradt meg” – közölte a minisztérium.

Oroszország február 24-e óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...