2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett Liszicsanszk közelében

A Luhanszki Népköztársaság orosz csapatai és erői elérték Liszicsanszkot – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az Oroszországi Föderáció fegyveres erői folytatják sikeres offenzívájukat Liszicsanszk közelében. Az elmúlt három napban ellenőrzésük alá vonták a liszicsanszki olajfinomítót, a Matrosszkaja bányát, a zselatingyárat és Topolivka települést. A szövetséges erők közvetlenül Liszicsanszkig jutottak el” – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a minisztérium szóvivője pénteken.

Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett a térségben.

“Az ellenség csak Verkhn’okam’yanka településen több mint 120, Verkhn’okam’yans’ke-ben pedig 70 ember vesztette életét” – pontosított a minisztérium.

Ugyanakkor a fegyveres erők harctéri kudarcai miatt egyre nő a dezertőrök és a harci cselekmények elől menekülő katonák száma.

A védelmi minisztérium hozzátette, hogy az ukrán hadvezetés mindent megtesz, hogy elrejtse az egységei létszámhiányának tényét.

“Például a Donyecki Népköztársaság Nova Poltavka falujának területén működő 17. harckocsizó dandár egyik zászlóaljának legfeljebb 20 százaléka maradt meg” – közölte a minisztérium.

Oroszország február 24-e óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...