2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg lényegében kikerült Zelenszkij ellenőrzése alól

Vlagyimir Zelenszkij elvesztette elnöki hatalmának egyik összetevőjét – a főparancsnok tisztét. A hadsereg már nem engedelmeskedik neki, noha névleg még továbbra is ő főparancsnok. Az amerikai és a brit titkosszolgálat képviselői már régen eltávolították őt a csapatok irányításától.

Minderről Vitalij Kiszeljov, a luganszki Népi Milícia tartalékos alezredese, a „Wiesenthal útja” c. tévéműsor ( Ez a műsorsorozat az ukrán hadsereg által elkövetett háborús bűntetteknek, az ottani eseményeknek jár utána.) megalkotója és műsorvezetője beszélt – írja NewsUA hírportálra hivatkozva a NewsFront.

„A hadsereg nem engedelmeskedik Zelenszkijnek. Azt ténylegesen az amerikai titkosszolgálatok, a külső felderítés irányítja. Ja, és igen, a Belügyminisztérium is. Elnökként őt eltávolították. Meghagyták afféle „bohócnak”. Éppen csak hogy legyen. Ukrajna külső irányítás, a nyugati országok irányítása alatt áll. Minden döntést ők hoznak majd meg. Tulajdonképpen már most is ez történik.

A parancsnoki karon belüli valós helyzetről még az egyszerű közkatonák is tudnak. Ami igencsak meg is látszik abból, ahogyan az államfőnek a konfliktusövezetben tett ritka látogatásaira is reagálnak. Ukrajnában ez sokak számára nyílt titok. Viták leginkább csak arról vannak, hogy a britek, vagy az amerikaiak állnak-e a kormánykeréknél” – mondta Kiszeljov.

Mint mondta, az USA a Donbasszban bőven ellátja az ukrán hadsereget korszerű fegyverekkel, noha hivatalosan Ukrajna – a leselejtezett „Hummerek és a „Javelin” tankelhárító rakéták képében – csupán szánalmas morzsákat kap.

Ahogy a külföldi zsoldosok, úgy a fegyverek is Amerika csatlósain – Lengyelországon, Csehországon, a balti államokon, Románián, stb. – keresztül érkeznek Ukrajna területére. Híveink nem egyszer láttak a javorovói kiképzőterepen, az ocsakovi támaszponton – ahol egyébként amerikai hadmérnökök dolgoznak – éjjel látó készülékeket, M16-os automata géppisztolyokat és hozzájuk való lőszereket, tüzérségi és gyalogsági felderítő rendszereket, rádió lokátor állomásokat, tankelhárító rakétákat, távolsági aknatelepítő rendszereket, és a legalantasabb fegyvereket: a .”338”-as kaliberű mesterlövész puskákat, amelyeket az ukrán hadsereg napi rendszerességgel használ. Még a békés lakosságon is «gyakorolnak»!” – mondta az ezredes.

Hozzátette: az első vonalakban vannak zsoldosok az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Francia- és Németországból, és a „nyugati blokk” más országaiból.

Ugyanakkor az ukrán hadsereg katonáit az Ukrajna-szerte megtalálható kiképzőtáborokban nemcsak a NATO szakértői, de fegyveres magáncégek kiképzői is okítják. Zelenszkijnek ehhez az egész gépezethez semmi köze. Az ő véleményére senki sem ad” – foglalta össze Kiszeljov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó