2022, október 4.
10.8 C
Budapest
10.6 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg lényegében kikerült Zelenszkij ellenőrzése alól

Vlagyimir Zelenszkij elvesztette elnöki hatalmának egyik összetevőjét – a főparancsnok tisztét. A hadsereg már nem engedelmeskedik neki, noha névleg még továbbra is ő főparancsnok. Az amerikai és a brit titkosszolgálat képviselői már régen eltávolították őt a csapatok irányításától.

Minderről Vitalij Kiszeljov, a luganszki Népi Milícia tartalékos alezredese, a „Wiesenthal útja” c. tévéműsor ( Ez a műsorsorozat az ukrán hadsereg által elkövetett háborús bűntetteknek, az ottani eseményeknek jár utána.) megalkotója és műsorvezetője beszélt – írja NewsUA hírportálra hivatkozva a NewsFront.

„A hadsereg nem engedelmeskedik Zelenszkijnek. Azt ténylegesen az amerikai titkosszolgálatok, a külső felderítés irányítja. Ja, és igen, a Belügyminisztérium is. Elnökként őt eltávolították. Meghagyták afféle „bohócnak”. Éppen csak hogy legyen. Ukrajna külső irányítás, a nyugati országok irányítása alatt áll. Minden döntést ők hoznak majd meg. Tulajdonképpen már most is ez történik.

A parancsnoki karon belüli valós helyzetről még az egyszerű közkatonák is tudnak. Ami igencsak meg is látszik abból, ahogyan az államfőnek a konfliktusövezetben tett ritka látogatásaira is reagálnak. Ukrajnában ez sokak számára nyílt titok. Viták leginkább csak arról vannak, hogy a britek, vagy az amerikaiak állnak-e a kormánykeréknél” – mondta Kiszeljov.

Mint mondta, az USA a Donbasszban bőven ellátja az ukrán hadsereget korszerű fegyverekkel, noha hivatalosan Ukrajna – a leselejtezett „Hummerek és a „Javelin” tankelhárító rakéták képében – csupán szánalmas morzsákat kap.

Ahogy a külföldi zsoldosok, úgy a fegyverek is Amerika csatlósain – Lengyelországon, Csehországon, a balti államokon, Románián, stb. – keresztül érkeznek Ukrajna területére. Híveink nem egyszer láttak a javorovói kiképzőterepen, az ocsakovi támaszponton – ahol egyébként amerikai hadmérnökök dolgoznak – éjjel látó készülékeket, M16-os automata géppisztolyokat és hozzájuk való lőszereket, tüzérségi és gyalogsági felderítő rendszereket, rádió lokátor állomásokat, tankelhárító rakétákat, távolsági aknatelepítő rendszereket, és a legalantasabb fegyvereket: a .”338”-as kaliberű mesterlövész puskákat, amelyeket az ukrán hadsereg napi rendszerességgel használ. Még a békés lakosságon is «gyakorolnak»!” – mondta az ezredes.

Hozzátette: az első vonalakban vannak zsoldosok az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Francia- és Németországból, és a „nyugati blokk” más országaiból.

Ugyanakkor az ukrán hadsereg katonáit az Ukrajna-szerte megtalálható kiképzőtáborokban nemcsak a NATO szakértői, de fegyveres magáncégek kiképzői is okítják. Zelenszkijnek ehhez az egész gépezethez semmi köze. Az ő véleményére senki sem ad” – foglalta össze Kiszeljov.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...