2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva

Az ukrán hadsereg kész a támadásra, csak a parancsot várják. Van azonban egy bökkenő: az oroszok bejöhetnek

Az ukrán csapatok felkészültek a Donbassz köztársaságai elleni offenzíva megindítására. Csak a vonatkozó parancsra várnak. Ám orosz békefenntartó erők bevetése esetén az offenzívát leállítják. Erről egy, az ukrán Védelmi Minisztériumon belüli forrásra hivatkozva számol be egy ukrán tájékoztató kiadvány.

A kiadvány forrása szerint a Vezérkarnál az események alakulására több változatot is kidolgozta. Ezekhez pedig több alapterv is már készen áll.

Mint a forrás közölte: „Ma az ukrán hadsereg komoly fölényben van. Nagyobb a legénység létszáma, jobb a csapatoknak mind a fegyverzete, mind pedig az ellátása. A Vezérkarnál figyelmesen tanulmányozták a Karabahban nemrég végbement háborút, különösen pedig a korszerű pilóta nélküli gépek működését. Amelyekből a hadsereg fegyverzetében is van már. Vagyis most együtt van minden feltétel ahhoz, hogy Ukrajnának visszaszerezzük az általa nem ellenőrzött területek jelentős részét. Már csak a főparancsnoknak kell kiadnia a parancsot a támadásra”.

Egyébként – jegyezték meg a források ­­– van egy tartalék terv is, amely számol azzal, hogy a harcokba orosz egységek is bekapcsolódnak.

„Ez esetben az ukrán hadsereg offenzíváját leállítják. És azért, hogy ne ismétlődjenek meg a katlanok, nagy valószínűséggel vissza kell majd vonni a csapatokat” – áll a kiadványban. Amely megjegyzi, hogy – a rendelkezésre álló adatok szerint – igen valószínűnek tűnik Oroszország beavatkozása.

„A Donbasszban már most működnek a rádióelektronikai harc állomásai. A Donbassz határához telepítették az orosz hadsereg néhány nagy alegységét – többek között nehéz harci technikával és tüzérséggel. Számításaink szerint az orosz hadsereg egységeinek telepítéséhez és aktivizálásához kevesebb, mint huszonnégy óra szükséges” – áll a kiadványban.

Mindeközben – ahogy azt az ország Védelmi Minisztériumában egy forrás hangsúlyozta – kevéssé valószínű a népi erők támadása.

„Amellett, – a többek között nyílt forrásokból származó – információink szerint, ha Oroszország rá is szánja magát egy, Ukrajnával szemben megvívandó nagyszabású a háborúra, akkor sem a Donbasszban kiépített és megerősített állásokat támadják majd, hanem a Krím, illetve Belgorod felől mért ellencsapásokkal próbálják majd kettéválasztani az országot. Miközben ezzel egyidejűleg, Brjanszk, és esetleg Belorusszia felől csapást mérnek Kijevre. Jelen pillanatban kicsi a realitása egy Oroszország felől való nyílt betörésnek, ám a katonai tervezés során készülni kell minden lehetséges variációra” – jegyezte meg a Védelmi Minisztériumban lévő forrás.

Forrás: NewsFront  – Newsua

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...