2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Orosz tisztifőorvos: Oroszországban a Covid-19-járványhelyzet stabilizálódott

Oroszországban a Covid-19-járványhelyzet stabilizálódott, de továbbra is feszült – jelentette ki Anna Popopva orosz tisztifőorvos, a fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője csütörtökön a Rosszija 24 televízióban.

Popova úgy vélekedett, hogy a járványügyi óvintézkedések további betartása idején nyáron lesz lehetséges enyhíteni a korlátozásokon. A szakember a hivatalokat biztosnak nevezte, és azt mondta, hogy a legtöbb fertőzés jelenleg családon belül történik.

Oroszországban a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 9803-mal 4 418 436-ra emelkedett.

A napi növekmény 0,22 százalék, az új esetek 11,9 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 297 397-re csökkent, míg a halálos áldozatoké 460-nal 93 824-re nőtt, a felépülteké pedig 12 061-gyel 4 037 036-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 116,3 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 348 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 492 920 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó