2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Az ukrán erők és külföldi zsoldosok állomáshelyére mért rakétacsapást Oroszország

Egy orosz rakétacsapás megsemmisítette az ukrán katonák és külföldi zsoldosok tartózkodási helyét egy mikolajivi hajógyár közelében lévő szállodában, miközben robbanásokat észleltek egy másik, katonai hajók gyártásával kapcsolatos hajógyárban és a tengeri kikötőben is – mondta Szergej Lebegyev, a mikolajivi aktivista a RIA Novosztyinak.

“Mikolajivben több célpontot is eltaláltak. Az egyik az Ingul szálloda volt, ahol a neonácik külföldi kiképzőikkel együtt állomásoztak”.

Egy rövid videót is megosztott a romeltakarítás helyszínéről. A felvételen látható, hogy az épület súlyosan megrongálódott, az ötemeletes épület felső két emeletének középső része teljesen összeomlott, krátert képezve.

Az Ingul Hotel az Admiraltejszkaja utcában található, néhány méterre Mikolajiv legnagyobb katonai hajógyárától, ahol a szovjet időkben rakétacirkálókat, rombolókat, nagy tengeralattjáró-elhárító és járőrhajókat, valamint tengeralattjárókat építettek.

Lebegyev megjegyezte, hogy a csapás után a terület minden megközelítését több háztömbnyire hosszú időre lezárták, csak a mentőautókat, tűzoltókat és mentőket engedték át.

Ezen túlmenően a “Nibulon” vállalkozásnál eltalált célpontok – “valamilyen konténerek voltak”. És a helyiektől lehet tudni, hogy a Nika-Tera kikötőnél nagy találat volt robbanással” – tette hozzá.

A “Nibulon” egy hajójavító üzem, amelyet többek között hadihajók építésére használnak. A vállalat 2021 novemberében szerződést írt alá a francia OCEA céggel öt nagysebességű, OCEA FPB 98 MK I típusú határőrhajó építéséről az ukrán állami határszolgálat tengeri védelme érdekében.

Kedden az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csapást mértek Ogyessza és Mikolajiv közelében lévő célpontokra, köztük a személyzet nélküli hajók gyártóműhelyeire és raktáraira. Ez megtorló csapás volt a kijevi rezsim által a Krími híd ellen elkövetett terrortámadás után.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó