2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Az ukrán elnök tanácsadója rakétacsapással fenyegette meg Putyint és egész Oroszországot

Kijev nagy hatótávolságú rakétán dolgozik, amely képes elérni Moszkvát és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek be kell látnia, hogy bármilyen Ukrajna elleni támadásért az egész országa megsemmisülhet – figyelmeztetett egy vezető ukrán tisztségviselő egy televíziós interjúban – írja az RT.

Alekszej Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója a DON Tv-nek adott interjújában figyelmeztette a Kremlt-, hogy Ukrajna hamarosan képes lesz saját rakétával eltalálni az orosz fővárost.

Putyin belátható időn belül el fog jutni arra pontra, ahol ukrán rakéták célozzák meg Moszkvát és ennek egy egyszerű oka van: rakétaprogramon dolgozunk – magyarázta Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója.

És operatív-taktikai rakétáink képesek lesznek elérni Moszkvát

Aresztovics véleménye szerint az Orosz Hadsereg már tisztában van Ukrajna katonai kepésségiével és a fegyveres erők vezetői arról tájékoztatják a Kreml-t, hogy az Ukrajna elleni támadás “az Orosz Hadsereg és az Oroszországi Föderáció végét jelentené”.

Ez egy abszolút vesztes opció. Ezt nem tudják nem felfogni – mondta. És amikor invázióval, terjeszkedéssel, fenyegetéssel ijesztgetnek minket – az csak blöff – tette hozzá a tanácsadó.

Az ukrán vezetés az utóbbi időben számos alakalommal szóba hozta az esetleges háború lehetőségét Oroszországgal, annak ellenére, hogy Moszkva ragaszkodik hozzá, hogy elkerüljék a katonai konfliktust.

Az ukrán különleges műveleti erők parancsnoka, Grigorij Galagan a múlt héten felszólította az ország „összes régióját”, hogy erősítsék meg a védelmüket, azt állítva, hogy „nincs garancia arra, hogy Oroszország nem támadja meg őket, és később eszkalálódik”.

Zelenszkij ukrán elnök a múlt hónapban azt mondta, hogy fennáll a lehetőség a teljes körű háborúra Oroszországgal és azzal vádolta meg Moszkvát, hogy nem tartja tiszteletben országa függetlenségét.

A brit Times című lap szerdán arról számolt be, hogy London tárgyalásokat folytat Ukrajnával a legmodernebb Brimstone rakéták eladásáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó