2023, március 28.
2.1 C
Budapest
2.3 C
Moszkva
Array

Az ukrajnai régiók nem hajlandók fogadni a háború elől menekülőket

Az Európai Együttműködési és Biztonsági szervezet megfigyelői is észrevették, hogy az emberek, kik elhagyni kényszerültek lakóhelyüket, nehézségekkel néznek szembe nyugat-Ukrajnában

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elmondta hétfőn, hogy az ukrán belső válság miatt az otthonaikat elhagyó háborús menekültek nehézségekkel néznek szembe több ukrán megyében, lévén azok elutasítják a befogadásukat.

” Az Európai Együttműködési és Biztonsági szervezet megfigyelői (EBESZ) is észrevették, hogy a háború elől menekülő emberek nehézségekkel néznek szembe nyugat-Ukrajnában. Különösen a gyermekek, mert nyugat-Ukrajnában még az iskolai részvételüket is megtagadják a helyi iskolák, illetőleg vannak települések, ahol egyszerűen nem fogadják be a menekülteket” – mondta az orosz diplomata. “Hogyan beszélhet bárki is (ukrán) nemzeti egységről ilyen helyzetben?” – kérdezte.

Az ENSZ adatai szerint, eddig körülbelül 19O,OOO ember kényszerült otthonai elhagyására, de az elmúlt napok harci eseményeinek fokozódása miatt ismét több tízezer ember kényszerült menekülni a fegyveres konfliktusok elől.

Az Orosz Szövetségi Migrációs Szolgálat adatai szerint eddig 73O,OOO ember menekült át Ukrajnából Oroszországba a konfliktus kezdete óta. Az Orosz Civil Kamara adatai szerint már egymillió ukrán állampolgár tartózkodik az Oroszországi Föderációban.

Oroszország az Európa Tanács felé jelezte, hogy készen áll Európa elé tárni a pontos menekülthelyzetet, a táborok lokációit, illetőleg nemrégiben egy külföldi újságírókból álló csoport bejárta az ukrán határ melletti Rosztov régiót, ahol a beáramló menekültek a legnagyobb számban kerültek elhelyezésre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó