2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Az ukrajnai lázadó hadsereg körbezárta Mariupolt

A felkelők saját hírügynöksége, a Novorossiya News Agency jelenti, hogy a felkelő csapatok körbekerítették a Donyeck régióban, a tenger mellet fekvő Mariupol városát.

“Az éjjeli csaták során Novorusszia csapatai a következő településeket megszerezték: Starchenkovo, Respublika, Zeleny Yar, Boyevoye, Malinovka, Demyanovka, Starodubkovka, Chervonoye Pole Osipenko.” – áll a jelentésben.

“A jelenlegi katonai helyzet a következő: a Donbass ukrán-párti önkéntes erők blokkolják a Mangush-Osipenko utat, Urzuf alatt nagy csata zajlik, ma nagy valószínűséggel véglegesen csapdába esnek a Mariupolban magukat még tartó ukránpárti erők” – írják a közleményben.

Korábban a Novoazovsk-ba telepített ukrán erők visszahúzódtak Mariupolba. Mariupol lakói elmondták, hogy a helyi adminisztráció, valamint az ukrán seregek nagyrésze már távozott, a boltok kifogytak gabonaféle készítményekből, nincs cukor se, illetőleg üzemanyag-hiány van.

A felkelő csapatok elkezdtek egy úgynevezett “humanitárius harci taktikát” – ez azt jelenti hogy az ukrán sereget eltolják a nagy városok és sűrűn lakott területek alól, hogy ezzel véget vessenek a tüzérségi támadásoknak amik a lakókat sújtják.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...