2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Az ukrajnai lázadó hadsereg körbezárta Mariupolt

A felkelők saját hírügynöksége, a Novorossiya News Agency jelenti, hogy a felkelő csapatok körbekerítették a Donyeck régióban, a tenger mellet fekvő Mariupol városát.

“Az éjjeli csaták során Novorusszia csapatai a következő településeket megszerezték: Starchenkovo, Respublika, Zeleny Yar, Boyevoye, Malinovka, Demyanovka, Starodubkovka, Chervonoye Pole Osipenko.” – áll a jelentésben.

“A jelenlegi katonai helyzet a következő: a Donbass ukrán-párti önkéntes erők blokkolják a Mangush-Osipenko utat, Urzuf alatt nagy csata zajlik, ma nagy valószínűséggel véglegesen csapdába esnek a Mariupolban magukat még tartó ukránpárti erők” – írják a közleményben.

Korábban a Novoazovsk-ba telepített ukrán erők visszahúzódtak Mariupolba. Mariupol lakói elmondták, hogy a helyi adminisztráció, valamint az ukrán seregek nagyrésze már távozott, a boltok kifogytak gabonaféle készítményekből, nincs cukor se, illetőleg üzemanyag-hiány van.

A felkelő csapatok elkezdtek egy úgynevezett “humanitárius harci taktikát” – ez azt jelenti hogy az ukrán sereget eltolják a nagy városok és sűrűn lakott területek alól, hogy ezzel véget vessenek a tüzérségi támadásoknak amik a lakókat sújtják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó